Juuret maailmalla, koti Suomessa
Juuret maailmalla, koti Suomessa
Vinjetti


juuret@tyovaenmuseo.fi

Copyright © Työväenmuseo Werstas 2007

Juuret maailmalla, koti Suomessa

Juuret maailmalla, koti Suomessa on opetuskäyttöön suunniteltu verkkonäyttely. Verkkonäyttelyssä 32 maahanmuuttajaa 24 eri maasta kertoo elämäntarinansa. Verkkonäyttelyssä yläasteikäiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset voivat tutustua maahanmuuttajiin ja heidän elämänvaiheisiinsa.

Voit selata ja lukea maahanmuuttajien elämäntarinoita, kuunnella heidän omaäänisiä kokemuksiaan ja tehdä aiheeseen liittyviä tehtäviä. Verkkonäyttelyn toteutus mukailee virtuaaliyhteisöjen rakennetta profiileineen, omakuvineen ja yhteisöineen. Näin ollen sen käyttö on helppoa.

Tervetuloa verkkonäyttelyyn!

Ps. Kaikki elämäntarinat ovat tosia. Elämäntarinat pohjautuvat haastatteluihin, jotka on tehty eri puolilla Suomea vuosina 2006-2007. Kaikkien maahanmuuttajien nimet on muutettu. Myös joitakin vuosilukuja sekä maahanmuuttajien ulkonäköä on voitu muokata yksityisyyden suojaamiseksi.

Pps. Mikäli luet tätä tekstiä, koska olet kiinnostunut sivuston opetuskäytöstä, tutustu osioihin käyttäjälle ja tehtävät. Sieltä löydät sivuston käyttöohjeet, maahanmuuttoon liittyviä käsitteitä, tehtäviä oppitunneille sekä linkkivinkkejä.