Li Andersson 10-vuotiaan Työväenkirjallisuuden päivän avajaisiin lauantaina 7.9.

Tulevana lauantaina 7.9. vietetään Tampereen Työväenmuseo Werstaalla jo kymmenettä Työväenkirjallisuuden päivää! Tapahtuman avajaisten pääpuhujaksi saapuu opetusministeri Li Andersson. Avajaiset ovat Werstaan Bertel-salissa (2.krs) klo 11–11.30.

Avajaisten jälkeen ohjelma jatkuu Werstaan kolmessa eri salissa lähes klo 18:aan asti. Päivän teemana on MAMMONA ja ohjelma poikkeuksellisen monipuolinen. Auditoriossa (1. krs) kuullaan mm. kirjailija Noora Vallinkoskea klo 14–14.45 otsikolla ”Perno Mega City: lähiö, mammona ja työväki.” Seppo Puttonen haastattelee. Klo 16.15–17.15 kokoontuu paneeli ”Upporikasta ja rutiköyhää?”, jossa keskustelevat tutkijat Hanna Kuusela ja Matti Tuomala Tampereen yliopistosta sekä toimittaja-tietokirjailija Tuomas Muraja. Keskustelua johdattelee Olli Herranen.

Bertel-salissa ja Työväentalossa (2. krs) on kirjailijahaastatteluja, keskusteluja ja esitelmiä. Esimerkiksi KSL-opintokeskus tuo Bertelin lavalle opetukseen liittyvän paneelin ”Kriittinen pedagogiikka haastaa mammonan vallan” klo 15.30–16.30. Työväentalossa kuullaan mm. kirjailija Maarit Verrosta sekä pirkanmaalaisia sanataiteilijoita, kuten runoilija Anna Elina Isoaroa ja aforistikko Hannu Parosta. Tapahtuma saa myös ensimmäisen kansainvälisen kirjailijavieraansa. Hän on saksalainen Antje Rávic Strubel (Työväentalo klo 16–16.45).

Näytteilleasettajien pöydät ja kirjamyynti löytyvät Werstaan välittömästä naapurista, Väinö Linnan aukio 13:n Vooninki-salista.

Heti päivätapahtuman jälkeen seuraa Jatkot ravintola Artturissa. Jatkoja tähdittää Hannu Salama & Vapaat Radikaalit, joka aloittaa runoutta ja jazzia yhdistävän shownsa noin klo 18. Illan muut esiintyjät ovat Noria ja Tuija Rantalainen. Sekä päivätapahtumaan että jatkoille on vapaa pääsy.

Lue koko ohjelma täältä: http://www.tkm.fi/tkp15/ohjelma/

Lisätiedot ja esiintyjien haastattelupyynnöt:

Koordinaattori Milla Peltonen / Työväenkirjallisuuden päivä

milla.peltonen(at)tyovaenmuseo.fi, 050 440 1180

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *