Työväenkirjallisuuden päivä 2019 ruoti mammonan mahtia

Työväenkirjallisuuden päivää vietettiin lauantaina (7.9.) 10-vuotisjuhlavuoden merkeissä. Tapahtuman teemana oli tällä kertaa MAMMONA ja sen eri ohjelmanumeroita seurasi yhteensä 1100 kuulijaa.

Päivä alkoi vilkkasti avajaisilla, jonka pääpuhujaksi saapui opetusministeri Li Andersson. Hän viittasi puheessaan muun muassa siihen keskusteluun, jota on viime päivinä käyty Suomen huipputuloisista ja eriarvoisuuden lisääntymisestä.

Avajaisten lisäksi myös pääohjelman muut ohjelmanumerot vetivät salit täyteen ja ylikin. Suosituin oli Olli Herrasen vetämä paneeli ”Upporikasta ja rutiköyhää?”, johon osallistuivat tutkijat Hanna Kuusela ja Matti Tuomala sekä toimittaja-tietokirjailija Tuomas Muraja. Muusta ohjelmasta vetovoimaisin oli KSL-opintokeskuksen järjestämä keskustelu ”Kriittinen pedagogiikka haastaa mammonan vallan”, jossa tutkijat Elina Nivala, Juha Suoranta ja Marjo Vuorikoski ruotivat mammonan mahtia kasvatuksessa ja sitä, kuinka pedagogiikalla voi taistella eriarvoisuutta vastaan. Paneelin veti Jukka Peltokoski.

Päivätapahtuman jälkeen seurasi jatkot, jonka pääesiintyjäksi saapui Hannu Salama & Vapaat Radikaalit.

Työväenkirjallisuuden päivää on järjestetty vuosittain Tampereen Työväenmuseo Werstaalla vuodesta 2010 lähtien. Se on vakiinnuttanut paikkansa alkusyksyn yhteiskunnallisena kirjallisuustapahtumana, joka kokoaa yhteen maamme merkittäviä kauno- ja tietokirjailijoita keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Tapahtuman työryhmässä on jäseniä Kansan Sivistystyön Liitosta, Työväen Sivistysliitosta, Työväenmuseo Werstaalta, Tampereen yliopistosta ja paikallisista kulttuuriyhdistyksistä.

Lisätiedot:

Työväenkirjallisuuden päivän koordinaattori Milla Peltonen

050 4401180 / milla.peltonen@tyovaenmuseo.fi

Leave A Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *