Jatkot

Työväenkirjallisuuden päivän Jatkot järjestetään tänä vuonna hetimmiten Werstaan päivätapahtuman päätyttyä, klo 18 – 22 Ravintola Artturissa (Kauppakatu 9). Illan teemana on ”Laulu ottaa kantaa” ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Esiintyjiksi saapuvat HANNU SALAMA & VAPAAT RADIKAALIT, NORIA ja TUIJA RANTALAINEN.

Hannu Salama (runot, lausunta) ja Hepa Halme (saksofoni, huilu). Miesten 2010-luvulla alkanut yhteistyö on synnyttänyt jo kaksi levyä, joista jälkimmäinen Auringonnousun talosta helvetin kuuseen (2015) perustuu kokonaan Salaman teksteihin. Se tekee kunniaa runouden ja jazzin syvälle yhteydelle. Muut Vapaat Radikaalit jatkojen keikalla ovat Esa Onttonen (basso), Matti Riikonen (trumpetti) ja Arttu Tolonen (sähkövempeleet). Kuva: Jori Grönroos.

Noria on vuonna 2016 perustettu nuorten muusikoiden kokoonpano pääkaupunkiseudulta. Norian musiikin tunnelmissa liikutaan folk-henkisestä jazzista jopa shamanistiseen ja kalevalaiseen loihdintaan.

Tuija Rantalainen on muusikko-lauluntekijä, joka on julkaissut neljä äänilevyllistä omaa musiikkiaan. Tuijan tyylilaji on ehtaa ja usein kantaaottavaa nykylaulelmaa. Hänen musiikkinsa nojaa ranskalaiseen chanson-perinteeseen. Kuva: Veini Nupponen.

Jatkot järjestetään yhteistyössä Työväenkirjallisuuden päivän, Kansan Sivistystyön Liiton (KSL) ja Työväen Sivistysliiton (TSL) kesken.