Kirjoituskilpailu

Vapaus, vastuu, vallankumous -kirjoituskilpailun osallistumisaika päättyi 30.4.2018. Kilpailuun saapui yhteensä 164 kirjoitusta. Palkinnot jaetaan Työväenkirjallisuuden päivän avajaisissa 1.9. klo 11-12 Tampereen Työväenmuseo Werstaan Auditoriossa. Samalla julkistetaan kilpailun parhaimmistosta koottu antologia.

Voittajille ja antologisteille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti kesän aikana.

Kiitos kaikille osallistuneille!


Kilpailujulistus

Työväenkirjallisuuden päivä järjestää vuonna 2018 kirjoituskilpailun teemalla Vapaus, vastuu, vallankumous. Kun kansaa repineestä sisällissodasta on kulunut 100 vuotta, on hyvä hetki pysähtyä miettimään, mitä tarkoittavat vapaus, vastuu ja vallankumous tämän päivän Suomessa. Kilpailuteksteissä teemaa voi käsitellä vapaasti. Tekstilajin voi valita itse: niin novellit, esseet, runot kuin lajien rajoille asettuvat tekstit ovat tervetulleita. Kilpailuun voivat osallistua kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja antologiat eivät ole este osallistumiselle.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Anneli Kanto, runoilija Susinukke Kosola ja Työväenkirjallisuuden päivän koordinaattori, tietokirjailija Milla Peltonen. Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: I 500e, II 300e ja III 100e. Lisäksi yhdelle tekstille myönnetään Hannu Salama -seuran tunnustus. Kilpailun parhaimmisto kootaan antologiaksi. Palkinnot jaetaan ja antologia julkaistaan Työväenkirjallisuuden päivässä 1.9.2018. Tapahtumassa esitetään otteita palkituista teksteistä ja antologiaan valituille kirjoittajille järjestetään myös erillinen tuomarien palautetuokio.

Näin osallistut:

  • Kilpailuaika on 1.2.-30.4.2018. Tekstin tulee olla perillä viimeisenä kilpailupäivänä.
  • Kirjoita teksti koneella rivivälillä 1,5 tai 2. Tekstin maksimipituus on 5 liuskaa.
  • Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Merkitse nimimerkkisi kaikkiin liuskoihin.
  • Lähetä teksti sähköpostise osoitteeseen kirjoituskilpailu(at)tyovaenmuseo.fi. Kirjoita nimimerkkisi sekä nimesi ja yhteystietosi viestikenttään. TAI Lähetä teksti postitse osoitteeseen Kirjoituskilpailu, Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere. Liitä kuoreen mukaan kilpailutekstisi lisäksi erillinen paperi, jossa on sekä nimimerkkisi että nimesi ja yhteystietosi.

Lisätiedot koordinaattori Milla Peltoselta, p. 050 4401180 / milla.peltonen(at)tyovaenmuseo.fi

 

”Vapaus on velvollisuus käyttää lyijykynää, jotta olisi oikeus käyttää pyyhekumia” 

Susinukke Kosola: .tik. (Kolera 2014)